Zoals u kunt zien zijn we bezig met het aanpassen van de inhoud van de site.

Binnenkort vindt u op de site informatie over maatwerk maar ook over standaard kasten,keukens en overkappingen met de daarbij behorende (richt)prijzen en mogelijkheden.

Tot dan kunt u ons bereiken op 06 53 223407 of via de mail info@buitenkeukenopmaat.nl

ikenhout

De overkapping wordt gemaakt van (frans) constructie eikenhout. Dit hout wordt voor ons op bestelling gekapt en gezaagd op de gewenste maat. Dit eiken komt uit speciaal voor de kap aangelegde bossen. Het constructie eiken wordt niet gedroogd en is dan ook niet geschikt voor het maken van meubels, voor de overkapping is het echter een perfect materiaal. De mooie en kenmerkende scheuren die je in de balken ziet, ontstaan doordat het hout gaat drogen in de openlucht.

Voor de keuken maken we gebruik van kunstmatig gedroogd eikenhout. Dit hout is uitermate geschikt om robuuste keukenkasten van te maken. De kleine scheurtjes en noesten die in het hout kunnen zitten zorgen ervoor dat de keuken en de overkapping één geheel vormen.


Belgisch Hardsteen

Voor de bladen van de keuken maken we gebruik van Belgisch hardsteen. Dit materiaal heeft een mooie uitstraling en is onderhoudsarm. De kleur variert van blauw tot bijna zwart. De randen van de bladen zijn gefrijnd, dit geeft een mooie robuuste uitstraling die past bij de buitenkeuken.
Voor de voeten van de palen wordt tevens hardsteen gebruikt, zodat deze niet aangetast worden door vocht.
Koper

Indien het nodig is een hemelwaterafvoer aan te brengen die in het zicht komt, is het mooi gebruik te maken van een roodkoperen afvoerbuis.
Na verloop van tijd zal de kleur diep bruinrood worden, dit past erg goed bij het eiken.